Litt om meg

og min behandlingsfilosofi

Jeg studerte fysioterapi tidlig på 80-tallet ved Fysioterapihøyskolen i Oslo. Denne skolen var sterkt inspirert av holistisk tilnærming. d.v.s at man så sammenheng mellom psyke og soma. På slutten av 90-tallet tok jeg et halvt års videreutdanning innen folkehelsevitenskap. I 20 års tid arbeidet jeg som fysioterapeut ved sykehus, institusjoner, i kommunehelsetjenesten og i privat praksis. Men rundt millenniumskiftet kom informasjonsteknologien for fullt inn i helsevesenet, og jeg tok 15 års pause fra fysioterapien for å jobbe med teknologi. 

I 2015 ble jeg kjent med en kroppsrelatert metodikk som er beregnet på musikere. Siden jeg er ihuga hobbygitarist (klassisk gitar), fant jeg denne metodikken såpass spennende at jeg bare måtte gjennopplive kropsnerden i meg og utdanne meg til timanilærer.

Jeg driver nå to paralelle praksiser. En som timanilærer, og en som fysioterapeut. Jeg kombinerer gammel og ny kunskap.

Jeg hjelper deg med

Kropp som ikke samarbeider

opplevelse av at kroppen ikke "er med på laget".

Stivhet

følelse av stivhet ved bevegelser.

Kroniske smerter

kroniske smerter fra ledd og muskler.

Trening

finner liten glede ved å bevege seg og mer eller mindre hater trening.

Einar Fagerheim gir fotmassasje

"Har prøvd det meste før , men timani er topp for meg!"

Einar Fagerheim er en meget dyktig fagmann som kan hjelpe musikere med økt bevissthet om sittestilling og muskelbruk når man spiller. Kan anbefales på det varmeste!
Petter Richter
Amanuensis NMH
Einar Fagerheim har gjennom forklaring, øvelser og veiledning lært meg hvordan jeg kan bruke en del av kjernemuskulaturen for å stå, sitte og gå på en måte som er mer energisparende og mindre belastende. Jeg har fått meget god effekt på ryggproblemer etter en kursrekke på bare 3 møter. I tillegg til å bli bedre kjent med kroppen min har jeg fått flere gode avspenningsøvelser. Einar forklarer og viser på en forståelig måte, og har en høy faglig integritet. Anbefales til både musikere og ikke-musikere.
Hilde Grøtte
optiker
Einar Fagerheim si behandling og undervisning har vore den beste hjelpa for meg ! Slitasje og vondter i nakke, skuldrer og armer. Ved enkle øvelser og rettleing i sittestilling/arbeidsstilling har nakken min "sluppe" taket og arbeidet mitt er betydeleg lettare å utføre. Han er ein utruleg god lærer og har stor kunnskap om fysiologien. Eg fekk svært god tiltru til det han lærte meg. Det virka jo i lengden. Har prøvd det meste før , men timani er topp for meg! Vil anbefale behandlinga hans på det sterkeste!
Kari Tjåland Sandvik
fotterapeut

Velkomen til å prøve!

Øvelsene er av en slik art at de tar kort tid å gjøre, krever ikke utstyr, og man kjenner ofte umiddelbart at «noe har skjedd i kroppen».

Om nødvendig bruker jeg dessuten manuelle teknikker – f.eks. massasje.

Håper dette kan være et bidrag til økt mangfold.

Velkommen til å prøve.